Email
mail@sanderschinkel.nl

Telefoon
+31 6 14912804
Sander Schinkel

Ik ben grafisch ontwerper. Een ambachtsman. Werk graag met mijn handen. Denk graag na over papier, druktechnieken en bindwijzen. Daarnaast ben ik onderzoeker en conceptdenker. Ik dompel me graag onder in de wereld van mijn opdrachtgever. Ik wil het onderwerp snappen voordat ik er iets mee kan doen. Ik heb mij gespecialiseerd in het structureren van informatie en de vertaalslag naar een verhelderend beeld. Deze werkwijze kan ik ten volste benutten bij het maken van infographics. Het vak illustratie en typografie zet ik in om het doel te bereiken. Zowel in print als op beeldscherm. Mijn expertise koppel ik graag aan het ontwikkelen van publicaties geschikt voor beeldscherm (ePublicaties).

Ervaring


September 2017 – Heden

Zelfstandig grafisch ontwerper


Juli 2013 – Augustus 2017
(4 jaar 2 maanden)

Studio Piraat in Den Haag
Werkzaamheden: conceptontwikkeling, strategie, identiteit- en redactioneel ontwerp, data visualisatie, online en interactief ontwerp. Voor oa de volgende opdrachtgevers: Algemene Rekenkamer, AMS-IX, CDA, Duits – Nederlandse Handelskamer (DNHK), Delftse Bedrijvendagen, EvoSwitch, Gemeente Den Haag, Interstuhl, KNLTB, MKB Nederland, NS Koninklijke Wachtkamers, VTTI.


September 2007 – Juni 2013
(5 jaar 10 maanden)

Vormvijf in Den Haag
Werkzaamheden: concept ontwikkeling, identiteit- en redactioneel ontwerp, typografie, webdesign en motion graphics. Voor oa de volgende opdrachtgevers: Actal, het CCV, International Organization for Migration (IOM), KPN, Landelijk Steunpunt Brede Scholen, Openbaar Ministerie, Rijksoverheid, Ruimte voor de Rivier, Verenigde Bijzondere Scholen.